Arama motoru optimizasyonu SEO nedir?

  • Post author:
  • Post category:seo
  • Post comments:0 Comments

seo_linkk

İnternet kullanıcılarının %50’sinin bir sitenin 2 saniye veya daha kısa sürede yüklenmesini Purchased links, links from the main page, mass linking – telegram @seo_linkk beklediği bilinmektedir. 3 saniye içinde web sitesini açılmazsa, kullanıcının siteden çıktığı bilinmektedir. Web sitesi üzerinde, bölümleri, içerikleri, anahtar kelimeleri, başlıkları, linkleri, görselleri ve daha birçok alanı taraması olayına denmektedir. Web sitenizde bulunan herhangi bir verinin tarandığı kısımdır. SEO, web sitesi trafiğini artırmak için kullanabileceğiniz çeşitli teknikler ve stratejiler içerir.

Google Search Console ile Organik Kelime Analizi

Zaman kaybetmeden hem trafiğinizi hem de organik trafik aracılığıyla gelen ziyaretçiler üzerinden gelirinizi artırabilirsiniz. Ancak, hedeflediğiniz anahtar sözcüklerini bulup SEO çalışmalarına başlayıp kesinlikle bu kelimeler de Adwords bütçesini kısmayınız ve bu kelimeleri hedeflemeyi bırakmayınız. Sizin için çok olumlu geri bildirimler aldığım bir içeriğimden bahsetmek isterim. Bu içerik bir SEO çalışmasında olması gereken her şeyi içeriyor. Ayhankaraman.com/seo-gorevleri bağlantısını ziyaret ederek SEO süreci hakkında her şeye hakim olabilirsiniz.

  • Google tarafında herhangi bir şeyi arattığınızda, Google’ın size hangi web sitelerini göstereceğine karar vermesi gerekir.
  • Bir yazı yazıp başka bir web sitesinde yayınlarsınız Web sitesi sizin içeriğinizi ücretsiz bir şekilde alacak ve size ücretsiz bir backlink kazanacaksınız.
  • Kullanıcıların yönlendirdiğiniz kısımlara daha kolay ziyaret etmesini ve daha fazla katılımda bulunmalarını sağlamaktadır.
  • Aramalarını mobilden veya tabletten yapan kullanıcı sayısını düşündüğümüzde bunları göz ardı etmek istemezsiniz bizce.

Web Optimizer

Bir kullanıcının bir sayfaya gelmesinden sonra nihai bir eylemin gerçekleştiği çevrimiçi pazarlama uygulamalarında kullanılan bir ifade. Geri bağlantılar, bir etki alanını başka bir dış etki alanına bağlayan bağlantıların adıdır. Kullanıcılar harici içeriğe erişmek için bu bağlantılara tıklayabilir. Bunları anlamanıza yardımcı olmak için en önemli terimlerin ve tanımlarının bir listesini oluşturduk. Google arama ve arama algoritması hakkında konuştuğumuzda, sonuçların arama sonuçlarında nasıl konumlandırılacağını ve gösterileceğini etkileyecek faktörler vardır. Bilgi grafiği, masaüstü sürümünde arama sonuçlarının sağında ve mobilde ilk sonuç olarak satır içinde görünür.

Dijital Dönüşüm Nedir?

  • İlk 10 sırayı üç aşağı beş yukarı topladığınız zaman trafiğin 95-98’i ortaya çıkıyor.
  • Ziyaretçileri ödüllendirirseniz tekrar sitenize geri geleceklerdir, bu da sitenizin Google’daki itibarını artırır.
  • Bunun sebebi haber, görsel gibi arama sonuçlarında daha alakalı ve merak uyandıran içerikler sunmak.
  • Organik sonuçlarda sayfalarınız birinci sırada yer almasa bile bu alanda çıkma şansınız mevcut.
  • Grafikte görüldüğü gibi web ortamındaki tüm trafiğin %60’ından fazlası Google, Bing, Yahoo, Yandex gibi arama motorlarından gelmektedir.
  • Data detaylı bilgi için developers.google.com/google-arama-modeli bağlantısını ziyaret ediniz.

Rekabet ne kadar keskin, ne kadar size alan açıyor ve nerelerde boşluklar var bunları keşfetmenizi bir SEO çalışması ile sağlamış olacaksınız. Diyelim ki benim de güzellik maskesi üreten bir web sitem var ve buradan sizi yakalamam gerekiyor. Sizi yakalayıp ilk önce bilgi vermem lazım ve sonra yavaş yavaş güven, bağlılık ve değerlilik algısı yaratıp yavaş yavaş sizi tekrar benim sayfamı ziyaret etmenizi ve satışa gitmenizi sağlamam gerekiyor. Böylece, doğrudan ya da sonraki gün ve haftalarda dolaylı olarak SEO, satışlarınızı artıracaktır.

Eğer markanızla e-ticaret işlemleri gerçekleştiriyorsanız, kapsamlı bir SEO teknikleri uygulamasına ihtiyacınız vardır. Sektörde yerini korumak ve kalıcılığını devam ettirmek isteyen firmalar, çok çeşitli çalışmalarla dijital dünyanın gerektirdiği işleyişi gerçekleştirir. Bulunduğumuz dijital çağda istenen başarılı sonuçların elde edilebilmesi için rakiplerin bir adım ötesine ilerlemek gerekir. Bu noktada ister istemez akıllara SEO nedir nasıl yapılır gibi sorular gelir. Ücretsiz Analiz Hizmeti sayesinde üçüncü bir göze sitenizi kontrol ettirebilir, size gönderdiğimiz raporu istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. SEM kampanyaları, Google Ads, Bing Ads veya Yahoo Gemini gibi arama motoru reklam platformlarında reklam vermek için yapılan bir pazarlama stratejisidir.

Leave a Reply